A Harmadvirágzás teakeveréket klimax, változókorba lépő vagy változó korban lévő Hölgyeknek a testi-, lelki nyugalom keresésének esetében javasoljuk. Klimax tea, változó kori hőhullámokra, nyugtalanság, fokozott izzadás, erőtlenség esetére.

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
 • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
 • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék
 • 3 bögre/nap esetén: 9 x 60 g teakeverék

3900 Ft

Kiszerelés: 1x60g
1db 60g-os teakeverék kb. 1 havi mennyiség - napi 1 bögrével számolva
Egységár: 65,00 Ft/g

Webáruházunkban csak magánszemélyként tud vásárolni! Céges vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot itt

Leírás

A Hölgyek élete a változó kor, a klimax elérésével gyönyörű időszakába léphet. A harmadvirágzás ideje a női kiteljesedés óráit hívja életre.

A klimax tea javasolt: változókor, klimax, harmadvirágzás, menopausa (változó kor) kellemetlen tüneteinek, nyugtatás és hőhullámok kiegészítő kezelésére.

A hőhullámokat természetesen kezelő, nyugtató, harmonizáló, a hölgyi egészséget és a mirigyműködést támogató női tea.

Összetevők

Harmadvirágzás gyógynövényes tea – klimax tea – összetevői: orbáncfű-, apróbojtorján-, szurokfű- és palástfű virágos hajtás, málna-, citromfű- és rozmaringlevél.

Gyakori kérdés: a Harmadvirágzás teakeverék orbáncfüvet tartalmaz, ez nem okoz fényérzékenységet?

Az orbáncfű a teakeverékben nem okoz fényérzékenységet. A teakeverékek fogyasztásával a fényérzékenyítő hatás elérése lehetetlen, mert olyan kis mennyiségben van jelen az orbáncfű, így a Harmadvirágzás teakeverék nyugodtan és biztonsággal iható, nem fog fényérzékenységet okozni.

 • Csak abban az esetben okozhat fényérzékenységet az orbáncfű, ha az ajánlott napi adag (2-4 gramm) 30-50-szeresét visszük be a szervezetbe.
 • Ekkor az arra érzékeny, világosabb bőrű egyéneknél okozhat fényérzékenységet (fotoszenzibilitást).
 • Becslések szerint a fényérzékenyítő hatás kialakulásához a szokásos napi adag 30-50-szeresét kellene bevinni.
 • Vigyázni az orbáncfű kapszulákkal és az egyéb koncentrált orbáncfű kivonatok szedésével érdemes.

Figyelmeztetések, ellenjavallat

Figyelem! Áldott állapotban, szoptatás idején, 12 éves kor alatt vagy hormontartalmú gyógyszer, antibiotikum, orális fogamzásgátló, hüvelygyűrű, protonpumpa-gátló, véralvadásgátló illetve pánikbetegségre szedett gyógyszer esetén másik teát javaslunk!

Egyéb gyógyszer bevétele és a tea fogyasztása között teljen el legalább két óra. Ez az időköz az étrend-kiegészítőkre, vitaminokra nem vonatkozik.

Ha a figyelmeztető szövegben leírtak kapcsán bizonytalan, hogy fogyaszthatja-e ezt a teát, kérem írjon e-mailt, hogy megalapozottan ki tudjuk választani az Önnek megfelelőt.

Ajánlott alapteakúra

Három havi alapteakúra ajánlott napi 1-2, esetenként 3 csészével.

Napi 1 csészével igya a változókori, klimaxos tünetek megelőzésére illetve enyhe panaszok esetén.

Napi 2-3 csésze teát igyon, ha hőhullámok, erős izzadás, átmeneti kedélyhullámzások vagy ha a koncentrálóképesség megnehezült.

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
 • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
 • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék
 • 3 bögre/nap esetén: 9 x 60 g teakeverék
Mit jelent, hogy az "Ajánlott alapteakúra: 3 hónap"?

Három hónap teázás után érdemes megnéznünk, honnét-hova jutottunk el az öngyógyulásban illetve az állapotjavulásban (szakorvosi vizsgálat, kontroll ultrahang, illetőleg a közérzetben, a kísérő tünetek enyhülésében vagy megszűnésében). Ezt követően lehet megalapozottan dönteni a további gyógynövényes teakúráról. Ezért is köszönjük, ha visszajeleznek nekünk állapotváltozásukról.

Elkészítés, adagolás

A klimaxra, változókorra javasolt tea elkészítése, adagolása: 3 dl vízzel forrázni 1 csapott evőkanál teafüvet, 10 percig lefedni, szűrni. 1-3 bögre/nap.

A rozmaring vérkeringést fokozó és alhasi vérbőséget okoz, ezért a menstruációra gyakorolt hatása: erősebb menstruációs vérzés lehet, ezért ezeken a napokon ne igyák.

Életmódtanácsok

A változókor és a hőhullámok természetes kezelése

A harmadvirágzás, klimax tea mellett a változókor és a hőhullámok természetes kezelése:

 • Köleskását, hajdinakását és barna rizst sűrűbben egyen!
 • Az értelmes és hasznos munka mellett a jó szívvel, örömmel végzett rendszeres testmozgás rendkívül fontos. De ne orrvérzésig, ne “szakítsa meg, ne pörgesse túl magát” a testmozgásban és egyaránt semmiben sem.
 • Szerelmeskedjen sokat, ha lehet minél többet. Ez kifejezetten jótékony hatású a klimaxban, vagyis a változó korban lévő hölgyeknél. Egyes megfigyelések szerint a hőhullámok egyfajta tudattalan jelzések a párom felé: – miszerint még mindig akarom a testi szerelmet, készen állok rá, testem túlfűtött állapotban van!

* * *

Dr. Danima Damdindorj orvos, természetgyógyász tanácsai változó kor esetére
Öngyógyító gyakorlatok klimax, változó korban, harmadvirágzásban lévő hölgyeknek

 • Jázminolajos fürdő: fürdővizéhez 10 csepp jázminolajat cseppentsen.
 • Lefekvés előtt dörzsölje be a talpát meleg mandulaolajjal.
 • Nyomja meg erősen a belső boka és a sarok közötti bemélyedést.
 • Csipkedje meg a kisujj körmének külső szélét.
 • A fejtető középen lévő pontot nyomja meg erősen. A pont a két fülcsúcsot összekötő vonal közepén van. Egy-egy pontot két-három percig kezeljen. Az eljárásnak a hőhullámokat csökkentő, nyugtató hatása van.”

Figyelem! A gyógynövényes teák, teakeverékek és a természetes életmódtanácsok szervezete öngyógyító folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, szakszerű ellátást és az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

A Nő a természet virága!

Személyre szabott teakeverék készítés

Vannak olyan esetek, ahol az egészségügyi állapot, a gyógyszerek szedése illetve a felvett Covid-védőoltások indokolttá és célszerűbbé tehetik személyre szabott teakeverék elkészítését, fogyasztását.

Figyelem!
A gyógynövényes teakeverékek és az életmód tanácsok a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást, a gyógyszeres vagy egyéb szakorvosi kezelést nem helyettesíthetik.