Álomtárs tea javasolt alvászavarra, álmatlanságra, pihentetőbb alvásra.

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
  • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
  • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék

3400 Ft

Kiszerelés: 1x60g
1db 60g-os teakeverék kb. 1 havi mennyiség - napi 1 bögrével számolva

Webáruházunkban csak magánszemélyként tud vásárolni! Céges vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot itt

Leírás

Álomtárs teakeverék egy finom altató tea: alvási nehézségekre, pánikbetegségre, depresszió esetén, fóbiákra, természetes nyugtatásra és szenvedélybetegségeknél.

Altató tea, nyugtató, szívnyugtató tea. Testi-lelki görcsoldásra is ajánljuk! E teakeverék a pihe-puha párnák hűséges társa.

Összetevők

Álomtárs gyógynövényes teakeverék – a nyugodtabb alvást segítő, altató tea – összetevői: orbáncfű- és galagonya virágos hajtás, levendulavirág, apróbojtorján (párlófű) virágos hajtás, citromfűlevél.

Az apróbojtorján (párlófű) segít életünk próbáit elviselni és kitartással Emberként megoldani.

Gyakori kérdés: az Álomtárs teakeverék orbáncfüvet tartalmaz, ez nem okoz fényérzékenységet?

Az orbáncfű a teakeverékben nem okoz fényérzékenységet. A teakeverékek fogyasztásával a fényérzékenyítő hatás elérése lehetetlen, mert olyan kis mennyiségben van jelen az orbáncfű, így az Álomtárs teakeverék nyugodtan és biztonsággal iható, nem fog fényérzékenységet okozni.

  • Csak abban az esetben okozhat fényérzékenységet az orbáncfű, ha az ajánlott napi adag (2-4 gramm) 30-50-szeresét visszük be a szervezetbe.
  • Ekkor az arra érzékeny, világosabb bőrű egyéneknél okozhat fényérzékenységet (fotoszenzibilitást).
  • Becslések szerint a fényérzékenyítő hatás kialakulásához a szokásos napi adag 30-50-szeresét kellene bevinni.
  • Vigyázni az orbáncfű kapszulákkal és az egyéb koncentrált orbáncfű kivonatok szedésével érdemes.

Figyelmeztetések, ellenjavallat

Figyelem! Áldott állapotban, szoptatás idején vagy 12 éves kor alatt, digoxin tartalmú szívgyógyszer szedésekor, illetve hormontartalmú gyógyszer, antibiotikum, orális fogamzásgátló, hüvelygyűrű, protonpumpa-gátló, véralvadásgátló illetve pánikbetegségre szedett gyógyszer esetén másik teát javaslunk!

Egyéb gyógyszer bevétele és a tea fogyasztása között teljen el legalább két óra. Ez az időköz az étrend-kiegészítőkre, vitaminokra nem vonatkozik.

Ha a figyelmeztető szövegben leírtak kapcsán bizonytalan, hogy fogyaszthatja-e ezt a teát, kérem írjon e-mailt, hogy megalapozottan ki tudjuk választani az Önnek megfelelőt.

Ajánlott alapteakúra

Három havi alapteakúra ajánlott, napi 1-2 csészével. Napközben is fogyasztható ez a relax tea a feszültség, szorongás csökkentésére.

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
  • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
  • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék
Mit jelent, hogy az "Ajánlott alapteakúra: 3 hónap"?

Három hónap teázás után érdemes megnéznünk, honnét-hova jutottunk el az öngyógyulásban illetve az állapotjavulásban (szakorvosi vizsgálat, kontroll ultrahang, illetőleg a közérzetben, a kísérő tünetek enyhülésében vagy megszűnésében). Ezt követően lehet megalapozottan dönteni a további gyógynövényes teakúráról. Ezért is köszönjük, ha visszajeleznek nekünk állapotváltozásukról.

Elkészítés, adagolás

3 dl vízzel forrázni 1 csapott evőkanál teakeveréket, 10 percig lefedni, szűrni.

Lefekvés előtt 30-40 perccel fogyasszuk! Sötét színű mézzel ízesíthető, ha nem áll fenn inzulinrezisztencia vagy cukorbetegség.

Életmódtanácsok

Házi praktikák álmatlanságra

Alvászavar, alvási nehézségek, nyugtalan alvás, álmatlanság esetén házi praktikákról, étrendről, az éjszaka erejéről itt olvashat: https://gyogynoveny-eger.hu/szakmai-cikk/hazi-praktikak-gyogynovenyes-tea-almatlansag-alvasi-nehezsegek-alvaszavar-esetere/

Személyre szabott teakeverék készítés

Vannak olyan esetek, ahol az egészségügyi állapot, a gyógyszerek szedése illetve a felvett Covid-védőoltások indokolttá és célszerűbbé tehetik személyre szabott teakeverék elkészítését, fogyasztását.

Figyelem!
A gyógynövényes teakeverékek és az életmód tanácsok a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást, a gyógyszeres vagy egyéb szakorvosi kezelést nem helyettesíthetik.