Gyomorvédő teakeverék gyomorfekély esetén vagy megelőzésére.

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
  • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
  • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék
  • 3 bögre/nap esetén: 9 x 60 g teakeverék

3900 Ft

Kiszerelés: 1x60g
1db 60g-os teakeverék kb. 1 havi mennyiség - napi 1 bögrével számolva
Egységár: 65,00 Ft/g

Webáruházunkban csak magánszemélyként tud vásárolni! Céges vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot itt

Leírás

Idült gyomorfekély, gyomorfekély megelőzésére, gyomorvédelem és gyomorerősítés esetére, a gyomor nyálkahártyájának védelmére, a gyomor sejtjei regenerálódásának támogatására kiegészítő terápiaként az orvosi ellátás mellé. Gyomorvédő teakeverék.

Gyomorsav túltengésre – sok gyomorsavra, ha még nincs gyomorfekély: a Borivó cimborája teakeveréket javasoljuk!

Összetevők

Gyomor cimborája 2. teakeverék, gyomorvédő tea gyomorfekélyre – összetevői: fehér akácvirág, apróbojtorján- (párlófű) és orbáncfű virágos hajtás, csalánlevél, kamillavirág, citromfűlevél, körömvirág. (Szükség esetén az alap teakeverékhez vérzéscsillapításra tudunk keverni cickafarkfüvet/virágát és/vagy pásztortáskát.)

Gyakori kérdés: a Gyomor cimborája 2. teakeverék orbáncfüvet tartalmaz, ez nem okoz fényérzékenységet?

Az orbáncfű a teakeverékben nem okoz fényérzékenységet. A teakeverékek fogyasztásával a fényérzékenyítő hatás elérése lehetetlen, mert olyan kis mennyiségben van jelen az orbáncfű, így a Gyomor cimborája 2. teakeverék nyugodtan és biztonsággal iható, nem fog fényérzékenységet okozni.

  • Csak abban az esetben okozhat fényérzékenységet az orbáncfű, ha az ajánlott napi adag (2-4 gramm) 30-50-szeresét visszük be a szervezetbe.
  • Ekkor az arra érzékeny, világosabb bőrű egyéneknél okozhat fényérzékenységet (fotoszenzibilitást).
  • Becslések szerint a fényérzékenyítő hatás kialakulásához a szokásos napi adag 30-50-szeresét kellene bevinni.
  • Vigyázni az orbáncfű kapszulákkal és az egyéb koncentrált orbáncfű kivonatok szedésével érdemes.

Figyelmeztetések, ellenjavallat

Figyelem!
Áldott állapotban, szoptatás idején, 12 éves kor alatt vagy hormontartalmú gyógyszer, antibiotikum, orális fogamzásgátló, hüvelygyűrű, protonpumpa-gátló, véralvadásgátló illetve pánikbetegségre szedett gyógyszer esetén másik teát javaslunk!

Egyéb gyógyszer bevétele és a tea fogyasztása között teljen el legalább két óra.

Ha külön kérése, hogy cickafarkfüvet is hozzá tegyünk a teakeverékhez, jó ha tudja, a cickafarkfű és virágának fogyasztása ellenjavallt: cisztáknál és egyéb hormonhatásra érzékeny női és férfi nemi szervek daganatai esetén!

Figyelem!
A diagnózis felállítása orvosi feladat. A vérző, akut gyomorfekély azonnali szakorvosi ellátást igényel! A gyomorvédő gyógynövényes teakeverékkel és tanácsainkkal a szervezet öngyógyító és harmonizáló folyamatait segíthetjük elő, ám ezek az orvosi vizsgálatokat, ellátást valamint az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

Ha a figyelmeztető szövegben leírtak kapcsán bizonytalan, hogy fogyaszthatja-e ezt a teát, kérem írjon e-mailt, hogy megalapozottan ki tudjuk választani az Önnek megfelelőt.

Ajánlott alapteakúra

Három havi alapteakúra ajánlott napi 1-2, esetenként 3 csészével.

Napi 1 csészével igya, ha még csak enyhe gyomorpanaszai vannak.

Napi 2-3 csészével igya, ha már régebb óta tartó illetve visszatérő vagy erősebb gyomortáji görcsök, fájdalmak, továbbá kezdődő vagy már kialakult gyomorfekélye van.

A vérző gyomorfekély minden esetben elsődlegesen szakorvosi, sürgősségi ellátást igényel! Ez a tea nem pótolja az orvosi ellátást!

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
  • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
  • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék
  • 3 bögre/nap esetén: 9 x 60 g teakeverék
Mit jelent, hogy az "Ajánlott alapteakúra: 3 hónap"?

Három hónap teázás után érdemes megnéznünk, honnét-hova jutottunk el az öngyógyulásban illetve az állapotjavulásban (szakorvosi vizsgálat, kontroll ultrahang, illetőleg a közérzetben, a kísérő tünetek enyhülésében vagy megszűnésében). Ezt követően lehet megalapozottan dönteni a további gyógynövényes teakúráról. Ezért is köszönjük, ha visszajeleznek nekünk állapotváltozásukról.

Elkészítés, adagolás

A Gyomor cimborája 2. teakeverék elkészítése, adagolása: 1 evőkanálnyi mennyiséget 3 dl forrásban lévő vízzel leöntünk, 10 percig lefedve állni hagyjuk, majd 30 perccel étkezés előtt, ízesítés nélkül, megállva, nyugodtan leülve illatolva fogyasztjuk.

Napi adag: 1 – 3 bögre.

Személyre szabott teakeverék készítés

Vannak olyan esetek, ahol az egészségügyi állapot, a gyógyszerek szedése illetve a felvett Covid-védőoltások indokolttá és célszerűbbé tehetik személyre szabott teakeverék elkészítését, fogyasztását.

Figyelem!
A gyógynövényes teakeverékek és az életmód tanácsok a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást, a gyógyszeres vagy egyéb szakorvosi kezelést nem helyettesíthetik.