Máj, epe cimborája 2. teakeverék epehomok, epekő esetére ajánlott.

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
  • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
  • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék
  • 3 bögre/nap esetén: 9 x 60 g teakeverék

3900 Ft

Kiszerelés: 1x60g
1db 60g-os teakeverék kb. 1 havi mennyiség - napi 1 bögrével számolva
Egységár: 65,00 Ft/g

Webáruházunkban csak magánszemélyként tud vásárolni! Céges vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot itt

Leírás

A legfontosabb dolog az epehomok, epekő és az epehólyag gyulladások megelőzése. Ha már kialakult valamelyik elváltozás, akkor meg kell értenünk annak lehetséges anyagi (vagyis a fizikai test szintű), energetikai- és érzelmi okait.

Olykor gondolati meggyőződéseinket is érdemes megvizsgálnunk és ami nem odavaló, azt át kell alakítanunk önmagunkban. Ez nem hókusz-pókuszról szól. Ez az embert, mint érző és gondolkodó lényt vizsgáló módszer, akinek lelki nehézségei előbb vagy utóbb szomatizálódnak.

Az elváltozások létrejöttének például az epeköveknek biológiai értelme és szükségszerűsége van. Az agykérgi vezérlés nem véletlenül hozza létre őket. Ezért ezeket hívjuk pszichoszomatikus (lelki eredetű) betegségeknek.

A teakeverék megalkotásakor mindezt igyekeztem figyelembe venni. Nyilván a teaivás és étrendi regula mellett segítővel érdemes megvizsgálni a lehetséges lelki okokat.

Javaslom vegye fel a kapcsolatot: Hegedűs Beatrix Recall Healing és Újmedicína konzulenssel: + 36 30 251 3277. Recall Healing (elváltozások lelki okai és feloldása), Újmedicína - Új Germán Orvostudomány (betegségek biologikus okai).

Összetevők

Máj, epe cimborája 2. teakeverék (epekőre, epehomokra) összetevői: apróbojtorján- és orbáncfű virágos hajtás, kamillavirág, aranyvesszőfű- és szurokfű virágos hajtás, citromfű-, gyermekláncfű- és borsmentalevél, köröm- és levendulavirág, kisezerjófű- és vérehulló fecskefű virágos hajtás.

Gyakori kérdés: a Máj, epe cimborája 2. teakeverék orbáncfüvet tartalmaz, ez nem okoz fényérzékenységet?

Az orbáncfű a teakeverékben nem okoz fényérzékenységet. A teakeverékek fogyasztásával a fényérzékenyítő hatás elérése lehetetlen, mert olyan kis mennyiségben van jelen az orbáncfű, így a Máj, epe cimborája 2. teakeverék nyugodtan és biztonsággal iható, nem fog fényérzékenységet okozni.

  • Csak abban az esetben okozhat fényérzékenységet az orbáncfű, ha az ajánlott napi adag (2-4 gramm) 30-50-szeresét visszük be a szervezetbe.
  • Ekkor az arra érzékeny, világosabb bőrű egyéneknél okozhat fényérzékenységet (fotoszenzibilitást).
  • Becslések szerint a fényérzékenyítő hatás kialakulásához a szokásos napi adag 30-50-szeresét kellene bevinni.
  • Vigyázni az orbáncfű kapszulákkal és az egyéb koncentrált orbáncfű kivonatok szedésével érdemes.

Figyelmeztetések, ellenjavallat

Figyelem! Áldott állapotban, szoptatás idején, 12 éves kor alatt, szív- vagy veseelégtelenségnél illetve hormontartalmú gyógyszer, antibiotikum, orális fogamzásgátló, hüvelygyűrű, protonpumpa-gátló, véralvadásgátló vagy pánikbetegségre szedett gyógyszer esetén másik teát javaslunk!

Egyéb gyógyszer bevétele és a tea fogyasztása között teljen el legalább két óra. Ez az időköz az étrend-kiegészítőkre, vitaminokra nem vonatkozik.

Ha a figyelmeztető szövegben leírtak kapcsán bizonytalan, hogy fogyaszthatja-e ezt a teát, kérje segítségünket, hogy személyre szabott teakeverékét összeállíthassuk.

Ajánlott alapteakúra

Három havi alapteakúra ajánlott, a már régebb óta meglévő vagy kiújuló epepanaszok, továbbá epekő, epehomok esetére.

Megelőzésre és enyhébb esetekben napi 1-2, komolyabb panaszok esetén naponta 3 csészével ajánljuk a tea fogyasztását.

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
  • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
  • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék
  • 3 bögre/nap esetén: 9 x 60 g teakeverék
Mit jelent, hogy az "Ajánlott alapteakúra: 3 hónap"?

Három hónap teázás után érdemes megnéznünk, honnét-hova jutottunk el az öngyógyulásban illetve az állapotjavulásban (szakorvosi vizsgálat, kontroll ultrahang, illetőleg a közérzetben, a kísérő tünetek enyhülésében vagy megszűnésében). Ezt követően lehet megalapozottan dönteni a további gyógynövényes teakúráról. Ezért is köszönjük, ha visszajeleznek nekünk állapotváltozásukról.

Elkészítés, adagolás

Máj, epe cimborája 2. tea elkészítése, adagolása: 3 dl vízzel forrázni 1 csapott evőkanál teafüvet, 10 percig lefedni, szűrni. Étkezések előtt, ízesítés nélkül: 1-3 bögre/nap.

Életmódtanácsok

A Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) több évezredes empirikus vagyis megfigyeléseken alapuló tudománya szerint a máj méregtelenítő munkája és az epe termelése mellett többek között felügyeli az immunrendszer, a szem működését és az ízületek rugalmasságát, egészségét is.

A HKO szerint az epehólyag a gondolkodás felügyeleti szerve, ezért érdemes megválogatnunk gondolatainkat és megvizsgálnunk gondolati szokásainkat.

Megfigyeléseink szerint azok az emberek, akik epeproblémával küzdenek, így különösen epehólyag gyulladás, epegörcsök, epevezeték gyulladás, epehomok vagy epekő panaszokkal, azok túl sokat “agyalnak” olyan dolgokon, amiken már nem kellene rágódniuk, vagyis körkörösen vissza-visszatérnek ugyanahhoz a lelki (gondolati és érzelmi) helyzethez, amit már le kellene zárniuk magukban.

EPEKŐ, EPEHOMOK esetén a megfigyelések szerint lehetséges lelki okként húzódhat meg a háttérben: “Nem akarom, hogy mások dühösek legyenek rám.”

Személyre szabott teakeverék készítés

Vannak olyan esetek, ahol az egészségügyi állapot, a gyógyszerek szedése illetve a felvett Covid-védőoltások indokolttá és célszerűbbé tehetik személyre szabott teakeverék elkészítését, fogyasztását.

Figyelem!
A gyógynövényes teakeverékek és az életmód tanácsok a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást, a gyógyszeres vagy egyéb szakorvosi kezelést nem helyettesíthetik.