A kutatások és megfigyelések alapján étrendünktől függetlenül is kórosan magas lehet a gyomorsav termelődés, amely refluxot, gyomorégését, későbbiekben pedig a gyomornyálkahártya gyulladásos folyamatát idézheti elő, ami gyomorfekélyhez vezethet. Ez a teakeverék testi-lelki szinten elősegítheti ezen panaszok és állapotok megelőzését, gyomorfekély kialakulását. Ha már kialakult gyomorfekélye van, akkor a Gyomor cimborája 2. teakeveréket igya.

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
 • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
 • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék
 • 3 bögre/nap esetén: 9 x 60 g teakeverék

3900 Ft

Kiszerelés: 1x60g
1db 60g-os teakeverék kb. 1 havi mennyiség - napi 1 bögrével számolva
Egységár: 65,00 Ft/g

Webáruházunkban csak magánszemélyként tud vásárolni! Céges vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot itt

Leírás

Milyen esetekben ajánljuk a Borivó cimborája gyomorsav csökkentő teakeverék, reflux tea fogyasztását?

A fehér akácvirág a magyar népi orvoslásban gyomorsav csökkentő, reflux esetére, gyomorsavtúltengésre, a citromfű görcsoldó, vérzéscsillapító, nyugtató hatású, a körömvirág fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, koleszterin szabályzó, gyomorfekély megelőzésére, gyomorsavtúltengésre és gyomorfekély kiegészítő kezelésére is javasolt gyógynövényünk, ezért lettek részei a Borivó cimborája teakeveréknek.

Összetevők

Borivó cimborája gyomorsav csökkentő, reflux tea gyógynövényes összetevői: fehér akácvirág, fekete bodzavirág, citromfű- és csalánlevél, körömvirágszirom.

Figyelmeztetések, ellenjavallat

Figyelem! Áldott állapotban illetve szoptatás és 12 éves kor alatt másik gyógynövényes teakeveréket adunk!

Ha a figyelmeztető szövegben leírtak kapcsán bizonytalan, hogy fogyaszthatja-e ezt a teát, kérem írjon e-mailt, hogy megalapozottan ki tudjuk választani az Önnek megfelelőt.

Ajánlott alapteakúra

Három havi alapteakúra ajánlott napi 1-2 csészével.

Napi 1 csészével enyhe panaszok esetén,
napi 2-3 csészével igya, ha már régebb óta tartó, vissza-visszatérő gyomorsavtúltengése vagy erősebb refluxos panaszai vannak.

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
 • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
 • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék
 • 3 bögre/nap esetén: 9 x 60 g teakeverék
Mit jelent, hogy az "Ajánlott alapteakúra: 3 hónap"?

Három hónap teázás után érdemes megnéznünk, honnét-hova jutottunk el az öngyógyulásban illetve az állapotjavulásban (szakorvosi vizsgálat, kontroll ultrahang, illetőleg a közérzetben, a kísérő tünetek enyhülésében vagy megszűnésében). Ezt követően lehet megalapozottan dönteni a további gyógynövényes teakúráról. Ezért is köszönjük, ha visszajeleznek nekünk állapotváltozásukról.

Elkészítés, adagolás

A Borivó cimborája gyomorsav csökkentő, reflux teakeverék elkészítése, adagolás:
3 dl forrásban lévő vízzel leforrázni 1 evőkanál teakeveréket, fedő alatt 15 percig áztatni, leszűrni és ízesítés nélkül meginni.

Napi adag: 1-3 bögre.

Életmódtanácsok

A gyomorsavtúltengés, túltermelés, reflux lehetséges lelki oka

Orvosi-, pszichiátriai- és természetgyógyászati megfigyelések szerint az alábbi esetekben étrendünktől függetlenül is kórosan megemelkedhet a gyomorsav termelődés, amely refluxot, gyomorégését, későbbiekben pedig a gyomornyálkahártya elvékonyodását, gyulladásos folyamatát idézheti elő, ami gyomorfekélyhez vezethet.

A gyomorsav túltermelés esetén érdemes megvizsgálnunk lelki, azaz érzelmi életünket, érzelmi reakciónkat is, hogy megértsük és természetes úton harmonizáljuk a gyomorsav kiválasztást, termelődést.

A gyomorsav emelkedés, reflux lelki okai

 • az anyám soha sem találta a “megfelelő szavakat”, a “jó szavakat”, a “megnyugtató szavakat”
 • baráti vagy családi körben lévő konfliktus, nem tudom helyesen feldolgozni a hozzám közel álló személyekkel a történteket (belül számomra okoz konfliktust)
 • a saját területemre vonatkozó “betörés” veszélyét érzem, nem hagynak nyugodt teret nekem
 • a saját területemen belül zaklatás, megemészthetetlen ellentét konfliktusa
 • területi viszály, összecsapás konfliktusa (lelki- vagy fizikai szinten)
 • családi konfliktusból származó belső lelki teher
 • valakit nem bírok elviselni, úgy érzem rám van kényszerítve
 • a fenti okok lehetnek valósak (vagyis ténylegesen megtörténtek, elképzeltek, virtuálisak) – agyunk nem tud különbséget tenni a megtörtént és a majd esetleg meg fog történni állapotok között.
  Az érzelmi viszonyulásom a döntő, amit én feszültségként, veszélyként, bennem zajló konfliktusként élek meg, akár megtörtént, akár csak beképzelem.

* Forrás: Recall Healing: Az egészség piramisa című könyve.

Személyre szabott teakeverék készítés

Vannak olyan esetek, ahol az egészségügyi állapot, a gyógyszerek szedése illetve a felvett Covid-védőoltások indokolttá és célszerűbbé tehetik személyre szabott teakeverék elkészítését, fogyasztását.

Figyelem!
A gyógynövényes teakeverékek és az életmód tanácsok a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást, a gyógyszeres vagy egyéb szakorvosi kezelést nem helyettesíthetik.