A Vese társa 3. teakeverék fogyasztását veseciszta, policisztás vesék illetve jóindulatú veseelváltozások esetén javasoljuk.

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
 • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
 • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék

3900 Ft

Kiszerelés: 1x60g
1db 60g-os teakeverék kb. 1 havi mennyiség - napi 1 bögrével számolva
Egységár: 65,00 Ft/g

Webáruházunkban csak magánszemélyként tud vásárolni! Céges vásárláshoz vegye fel velünk a kapcsolatot itt

Leírás

A vesék elváltozásainak okai az egészség négy szintjén keresendők. Ezek lehetnek testi-, energia-, érzelmi és gondolati okok. E teakeverék arra született, hogy elősegítse e négy szint harmonizálását és tisztítását.

Életmódtanácsok lent találhatók.

Összetevők

Vese társa 3. teakeverék gyógynövényi összetevői: nyírfalevél, kerti kakukkfű-, apróbojtorján-, orbáncfű-, szurokfű- és palástfű virágos hajtás, citromfűlevél, aranyvesszőfű virágos hajtás, mezei zsurló meddő hajtás, csalánlevél, körömvirág, kisvirágú füzike virágos hajtás.

Gyakori kérdés: a Vese társa 3. teakeverék orbáncfüvet tartalmaz, ez nem okoz fényérzékenységet?

Az orbáncfű a teakeverékben nem okoz fényérzékenységet. A teakeverékek fogyasztásával a fényérzékenyítő hatás elérése lehetetlen, mert olyan kis mennyiségben van jelen az orbáncfű, így a Vese társa 3. teakeverék nyugodtan és biztonsággal iható, nem fog fényérzékenységet okozni.

 • Csak abban az esetben okozhat fényérzékenységet az orbáncfű, ha az ajánlott napi adag (2-4 gramm) 30-50-szeresét visszük be a szervezetbe.
 • Ekkor az arra érzékeny, világosabb bőrű egyéneknél okozhat fényérzékenységet (fotoszenzibilitást).
 • Becslések szerint a fényérzékenyítő hatás kialakulásához a szokásos napi adag 30-50-szeresét kellene bevinni.
 • Vigyázni az orbáncfű kapszulákkal és az egyéb koncentrált orbáncfű kivonatok szedésével érdemes.

Figyelmeztetések, ellenjavallat

Figyelem! Áldott állapotban, szoptatás idején, 12 éves kor alatt, szív- vagy veseelégtelenségnél illetve pajzsmirigy-túlműködésnél illetve hormontartalmú gyógyszer, antibiotikum, orális fogamzásgátló, hüvelygyűrű, protonpumpa-gátló, véralvadásgátló illetve pánikbetegségre szedett gyógyszer esetén másik teát javaslunk!

Egyéb gyógyszer bevétele és a tea fogyasztása között teljen el legalább két óra. Ez az időköz az étrend-kiegészítőkre, vitaminokra nem vonatkozik.

Ha a figyelmeztető szövegben leírtak kapcsán bizonytalan, hogy fogyaszthatja-e ezt a teát, kérem írjon e-mailt, hogy megalapozottan ki tudjuk választani az Önnek megfelelőt.

Ajánlott alapteakúra

Három havi alapteakúra ajánlott napi 1-2 csészével.

Napi 1 csészével igya, ha egy darab kisméretű (pár mm-es) vesecisztája van és az nem okoz panaszt.

Napi 2 csészével fogyassza: policisztás (sok apró ciszta) vese, nagyméretű veseciszta, jóindulatú vesedaganat, továbbá vesepanaszok esetén.

Ajánlott alapteakúra: 3 hónap
 • 1 bögre/nap esetén: 3 x 60 g teakeverék
 • 2 bögre/nap esetén: 6 x 60 g teakeverék
Mit jelent, hogy az "Ajánlott alapteakúra: 3 hónap"?

Három hónap teázás után érdemes megnéznünk, honnét-hova jutottunk el az öngyógyulásban illetve az állapotjavulásban (szakorvosi vizsgálat, kontroll ultrahang, illetőleg a közérzetben, a kísérő tünetek enyhülésében vagy megszűnésében). Ezt követően lehet megalapozottan dönteni a további gyógynövényes teakúráról. Ezért is köszönjük, ha visszajeleznek nekünk állapotváltozásukról.

Elkészítés, adagolás

Elkészítés:
3 dl vízzel forrázni egy csapott evőkanál teakeveréket, 10 percig fedő alatt állni hagyni, majd leszűrni. Ízesítés nélkül reggel éhgyomorra vagy bármely főétkezés előtt legalább fél órával, melegen fogyassza.

Adagolás:
Napi adag: 1-2 bögre.

Életmódtanácsok

Veseelváltozások lehetséges lelki okai

A megfigyelések szerint érzelmi- és gondolati szinteken érdemes az alábbi gondolatokat, érzelmi viszonyulásunkat abbahagyni, mivel ezek a veséink életerejét, energiáját és különböző gyulladásait, elváltozásait okozhatják.

Veseelváltozások lehetséges lelki okai a legújabb orvosi- és természetgyógyászi megfigyelések szerint:

 • a túlélésért folytatott harc, küzdelem az életem
 • igazán nincs is életem, csak hajtok, nem is tudom minek élek
 • belefáradtam, kiégtem
 • félelem, ami az Élet lényegével kapcsolatos
 • megmerevedett a gondolkodás.

“Feladatunk a bennünk lakozó orvost támogatni.” Hippokratész

Személyre szabott teakeverék készítés

Vannak olyan esetek, ahol az egészségügyi állapot, a gyógyszerek szedése illetve a felvett Covid-védőoltások indokolttá és célszerűbbé tehetik személyre szabott teakeverék elkészítését, fogyasztását.

Figyelem!
A gyógynövényes teakeverékek és az életmód tanácsok a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást, a gyógyszeres vagy egyéb szakorvosi kezelést nem helyettesíthetik.