A cukorbetegség kutatásáról

Milyen természetes megoldások lehetnek a cukorbetegségre?
A cukorbetegség kutatásáról.

A cukorbetegség ma egyre több embert érint.

Vizsgálódásunk alapja, hogy a Természet egységeként, aminek része a növényvilág (gyógynövények) és az ember is, mi lehet a közös. A természeti törvények megvizsgálásával és az emberi “Egész”-ség* szintjeinek kutatásával bebizonyosodni látszik, hogy a cukorbetegségben milyen szinteken, mely gyógynövények tudnak a természetes gyógyszereink lenni.
*Egészség fogalma: A szervezet természettel harmonizáló testi (beleértve az energetikait is), lelki, szociális és életszemléleti (szellemi) dinamikus egyensúlyi állapota. Forrás: WHO (Egészségügyi Világszervezet) Látjuk ebből is, hogy az egészség az emberi szintek testi, energetikai. lelki, gondolati szintek harmonikus összerendeződése, amely a természeti törvényekhez igazodik.
(A cukorbetegség jeleit, a cukorbetegség tüneteit, a cukorbetegség mellékhatásait és szövődményeit lejjebb találja.)

Figyelem! A gyógynövényes teák, teakeverékek a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást és az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

Igyekeztünk széleskörűen vizsgálni a gyógynövények hatóanyagait, a gyógynövények növényi közösségben hogyan viselkednek, kinézetük, botanikai felépítésük mire utal, milyen erőt hordoznak, ami a cukorbetegek érzelmi- vagy gondolati szintjein is hasonló jótékony hatást fejthet ki. Kutattuk, mi a közös a cukorbetegek gondolati viszonyulásában és érzelmi világában, összevetve a távol-keleti ősi gyógymódokat, a magyar népi orvoslás tapasztalati tudását és a modern kutató-nyugati medicina eredményeit. A cukorbetegség kialakulásában a legkisebb az örökléstani tényező szerepe. Hangsúlyozzuk, hogy a cukorbetegség gyógyítása és természetes kezelése során, ha a cukorbetegség tünetei megjelennek vagy már inzulinnal illetve gyógyszerrel kezelt cukorbetegség áll fenn, első teendő a cukorbeteg diéta, a cukorbeteg étrend összeállítása. “Életed az orvosságod” – ahogy dr. Oláh Andor orvos-természetgyógyász mondta. A cukorbetegség tünetei kezelésekor és a cukorbetegség gyógyításakor bármilyen természetes módszer, így a gyógytea, gyógynövényes teák is kiegészítő terápia lehet!

Cukorbetegség esetén vagy a cukorbetegség ellen, ahogy sok helyen olvashatjuk, több gyógytea is szóba jöhet. A “cukorbetegség elleni” kifejezéssel nem értünk egyet, mert a cukorbeteg részéről hozzáállásában ellenállást fejez ki. A cukorbetegség nem harc. A cukorbetegség tünetei jelzések, a cukorbetegség egy feladat, ami megoldásra vár. Cukorbetegség esetén a gyógyteák közül a népi gyógyászat már régóta több teát alkalmaz. Ilyen természetes vércukorszint csökkentő gyógyteák: feketeáfonya-levél tea, gyermekláncfű levél- és gyökér tea, aranyvesszőfű tea, eperfa levél tea, babhüvely vagy a szurokfű és a csalán levél tea, stb. A cukorbetegség összetett beavatkozást igényel, ha természetes úton, hosszabb távon szeretnénk vércukorszint csökkenést elérni. Hangsúlyt érdemes helyeznünk a helyes étrend (teljes kiőrlésű gabona, természetes rostokban gazdag táplálkozás, zöldség – és gyümölcsfélék) helyes testtartás, helyes légzés, a cukorbeteg személyének megfelelő mozgásforma, a gondolati viszonyulás és a lelki (érzelmi) oldal támogatására egyaránt.
Figyelem! A cukorbetegek részére ajánlott gyógyteák, az oldalon található gyógynövényes teakeverék kúra nem helyettesíti a szakorvosi vizsgálatokat, a felírt gyógyszerek szedését, inzulin adását, sem a rendszeres vércukorszint ellenőrzést, sem pedig a mértéktartó, változatos diabetikus által javasolt étrendet.

A diabétesz mellitusz jelei, a cukorbetegség tünetei

A cukorbetegség tünetei. A cukorbetegség tünetei a vércukorszint emelkedés (hyperglycaemia) fehérje- és zsír anyagcsere zavarra épül.

A cukorbetegség tünetei

  1. A cukorbeteg sokat iszik, állandóan szomjas
  2. A cukorbetegség tünete a sok vizelet
  3. Kínzó éhségérzet
  4. Jó étvágy mellett fogyás
  5. Izomgyengeség, idegbénulások
  6. Száraz bőr, bőrviszketés
  7. Nehezen gyógyuló sebek (fertőzésre hajlam)
  8. A cukorbetegek nemi- és fogamzóképesség csökkenése
  9. Magas vércukorszint
  10. Vizeletben cukor, aceton megjelenése

A cukorbetegség kezelése: cukorbeteg diéta, életmód-tanácsadás, a cukorbeteg életmódváltása, gyógyszer vagy inzulin (fontos a rendszeres vércukorszint ellenőrzés), kiegészítő terápiaként gyógynövények, teák, gyógynövényes tea alkalmazása. (Tea cukorbetegségre)

Figyelem! A gyógynövényes teák, teakeverékek a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást és az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

Ez is érdekelhet...