Gyomorfekély, gyomorfekély kezelése, gyomorfekély gyógyítása

A diagnózis felállítása orvosi hatáskör. A vérző, akut gyomorfekély szakorvosi ellátást igényel!

Gyomorfekély megelőzésére, gyomorerősítésre, a gyomor nyálkahártyájának védelmére és sejtjeinek regenerálódására -az orvosi út mellett- az alábbi Gyomorvédő gyógynövényes teakeveréket javaslom fogyasztani.

Gyomorvédő teakeverék
összetevői: fehér akácvirág, apróbojtorján virágos hajtás, (párlófű), csalánlevél, körömvirág, orbáncfű virágos hajtás, kamillavirág és citromfűlevél.
(Szükség esetén ehhez a teakeverékhez vérzéscsillapításra lehet még adni cickafarkfüvet/virágát és/vagy pásztortáska füvét.

Figyelem! A gyógynövényes teák, teakeverékek a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást és az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

Gyomorfekély esetén megrendelhető a  Gyomorvédő teakeverék

A tea adagolása: 1 evőkanálnyi mennyiséget 2,5 – 3 dl forrásban lévő vízzel leöntünk, 10 percig lefedve állni hagyjuk, majd 30 perccel étkezés előtt, ízesítés nélkül, megállva, nyugodtan leülve illatolva fogyasztjuk. Napi adag: 1 – 3 bögre.

Figyelem! Áldott állapotban, szoptatás idején, 12 éves kor alatt vagy hormontartalmú gyógyszer, antibiotikum, orális fogamzásgátló, véralvadásgátló illetve pánikbetegségre szedett gyógyszer esetén másik teát javaslunk! Egyéb gyógyszer bevétele és a tea fogyasztása között teljen el legalább két óra.

“Ételed-italod orvosságod, szokásaid a barátaid.”

Étrendi, életviteli javaslatok: kerülje a paradicsomot, csokoládét, tejfölt, kávét, egyéb teákat, forró ételt/italt, szénsavas italokat, alkoholt és a dohányzást. Gyakori kis étkezések javasoltak napi 6-8 rostszegény, fűszerszegény, tápanyag és kalóriadús. Az utolsó étkezés lefekvés előtt 3 órával történjen. Az ételt alaposan rágja meg. Ha sok a gyomorsav alvásra párnáját emelje meg.

 

Pszichés támogatás

Stresszoldás, relaxáció, jóga, Tai chi, chi kung, nyugtató illóolajos lábfürdő, halk lágy klasszikus zene, relax illóolaj teamécsesbe/természetes anyagból lazító, nyugtató füstölő használata, alhasi légzőgyakorlatok, relaxáció vagy meditáció. Gyomorgörcsök, gyomorfekély, gyomornyálkahártya gyulladásnál a “3 L-betűs terápia” javasolt: – lassulni – lazulni – lágyulni (megtanulni nem görcsölni).

A gyomor érzelmeink befogadásának elsődleges helyszíne!
Nyelvünk ősi, népi bölcsessége is utal erre: “Mit nem vesz be a gyomrod? Mit nem tudok megemészteni? Görcsbe rándul a gyomra. Mit görcsölsz?” A gyomor uralkodó érzelme a szorongás, a nyugtalanság, az aggodalom.

A gyökerekhez való visszanyúlás, “kutat”-”ás”, lemenni a dolgok mélyére, megérteni életfolyamatainkat, megtalálni a lényeget/az értékeset és felszínre hozni magunkban.

Az alapkérdések tisztázása/visszatérő újragondolása elősegítheti a lélek és a gyomor nyugalmát egyaránt.
– Ki vagyok én? – Mi a dolgom itt? Miért születhettem? – Merre tartok? Hogyan élek? Hogyan járom az utam? Milyen lelki és testi szokásaim vannak? – Kik lehetnek ezen az úton a segítőim? És

Miben változom?

Díjmentes tanácsadás, gyógynövényes, személyre szabott teakeverékek: https://gyogynoveny-eger.hu/

* * * * *

A cikk eredeti megjelenési helye a Facebookon:
Levelem gyomorfekélyes megkeresésre

Figyelem! A gyógynövényes teák, teakeverékek a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást és az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

Ez is érdekelhet...