3. Vese társa teakeverék veseerősítő, felfázás és vese ciszta tea

Vesetisztító, veseerősítő, húgyúti fertőtlenítő teakeverék. Tea veseproblémákra, felfázásra és vese ciszta tea.

Vese társa 1. teakeverék

Vese társa 1. gyógynövényes teakeverék összetevői: nyírfalevél, körömvirág, kerti kakukkfű- és aranyvesszőfű virágos hajtás, mezei zsurló meddő hajtás, citromfű- és csalánlevél, kisvirágú füzike-, apróbojtorján- és orbáncfű virágos hajtás.

Vese társa 1. teakeverék gyógynövényei segítségével felfázásra, a vese- és a húgyutakat átöblítő, fertőtlenítő hatású és elősegítheti a gyulladások csökkentését (reumatikus panaszokra is), a görcsök oldását, vesehomok, vesekő képződés megelőzését.

Figyelem! A gyógynövényes teák, teakeverékek a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást és az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

A mezei zsurló a természetgyógyászatban vizelethajtó hatása a felesleges vizenyőket oldja, így segíti a szívműködést is, antiödémás hatású, érvédő, érelmeszesedést gátló. A mezei zsurló kovasav tartalma salaktalanító, érregeneráló, köszvény elleni szer, az ízületek mozgását könnyebbé, a szöveteket rugalmasabbá teszi. Köztudott, hogy a vesék a vérnyomás szabályozásában is kulcsszerepet töltenek be!

Vese társa 1. teakeverék felfázásra, veseerősítő tea elkészítése, adagolása

Forrázatot készítünk: 3 dl forrásban lévő vízzel 1 evőkanál teafüvet leforrázunk. 15 percig lefedjük, majd szűrjük és ízesítés nélkül, lehetőleg éhgyomorra vagy étkezés előtt fél órával melegen, illatolva fogyasszuk. Napi adag: 1-2 bögre.

Figyelem! Áldott állapotban, szoptatás idején, 12 éves kor alatt, szív- vagy veseelégtelenségnél illetve pajzsmirigy-túlműködésnél illetve hormontartalmú gyógyszer, antibiotikum, orális fogamzásgátló, véralvadásgátló illetve pánikbetegségre szedett gyógyszer esetén másik teát javaslunk! Külön kérésükre kicseréljük az orbáncfüvet: borsmentára, így ezen gyógyszerek mellett is biztonsággal iható ez a tea. Kérjük, ezen igényüket tearendeléskor előre jelezzék!

Egyéb gyógyszer bevétele és a tea fogyasztása között teljen el legalább két óra. (Ez az időköz az étrend-kiegészítőkre, vitaminokra nem vonatkozik.)

Vese társa 2. teakeverék – veseelégtelenség esetére

Vese társa 2. teakeverék leírását itt találja »

Vese társa 3. teakeverék – vesecisztára

Vese társa 3. teakeverék gyógynövényi összetevői: nyírfalevél, kerti kakukkfű-, apróbojtorján-, orbáncfű-, szurokfű- és palástfű virágos hajtás, citromfűlevél, aranyvesszőfű virágos hajtás, mezei zsurló meddő hajtás, csalánlevél, körömvirág, kisvirágú füzike virágos hajtás.

Vese társa 3. – Vese ciszta esetére teakeverék javasolt elkészítése, adagolása

3 dl vízzel forrázni egy csapott evőkanál teakeveréket, 10 percig fedő alatt állni hagyni, majd leszűrni. Ízesítés nélkül reggel éhgyomorra vagy bármely főétkezés előtt legalább fél órával, melegen fogyassza. Napi adag: 1-2 bögre.

A megfigyelések szerint érzelmi- és gondolati szinteken érdemes az alábbi gondolatokat, érzelmi viszonyulásunkat abbahagyni, mivel ezek a veséink életerejét, energiáját és különböző gyulladásait, elváltozásait okozhatják.

Veseelváltozások lehetséges lelki okai a legújabb orvosi- és természetgyógyászi megfigyelések szerint:

– a túlélésért folytatott harc, küzdelem az életem
– igazán nincs is életem, csak hajtok, nem is tudom minek élek
– belefáradtam, kiégtem
– félelem, ami az Élet lényegével kapcsolatos
– megmerevedett a gondolkodás.

“Feladatunk a bennünk lakozó orvost támogatni.” Hippokratész

Figyelem! Áldott állapotban, szoptatás idején, 12 éves kor alatt, szív- vagy veseelégtelenségnél illetve pajzsmirigy-túlműködésnél illetve hormontartalmú gyógyszer, antibiotikum, orális fogamzásgátló, véralvadásgátló illetve pánikbetegségre szedett gyógyszer esetén másik teát javaslunk! Külön kérésükre kicseréljük az orbáncfüvet: borsmentára, így ezen gyógyszerek mellett is biztonsággal iható ez a tea. Kérjük, ezen igényüket tearendeléskor előre jelezzék!Egyéb gyógyszer bevétele és a tea fogyasztása között teljen el legalább két óra. (Ez az időköz az étrend-kiegészítőkre, vitaminokra nem vonatkozik.)

Figyelem! A gyógynövényes teák, teakeverékek a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást és az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

Ez is érdekelhet...