21. Erek, patakok, folyók érvédő gyógynövényes teakeverék

Erek, patakok, folyók érvédő gyógynövényes teakeverék összetevői:
körömvirág, aranyvesszőfű virágos hajtás, csalánlevél, galagonya virágos hajtásvég, citromfűlevél.

A körömvirág flavonoid tartalma gátolja a vérrögképződést, erősíti az érfalat, koleszterinszint– és gyulladáscsökkentő, májvédő hatású.
Az aranyvesszőfű virágos hajtást a természetgyógyászat vértisztító, érfal erősítő, magas vérnyomás elleni teakeverékekben használja, immunerősítő és enyhe nyugtató.
A csalánlevél vértisztító, magas vérnyomás elleni teák alkotója, vízhajtó hatású, testi-lelki roboráló.

A galagonya virágos ágvég fokozza a szívizom pumpafunkcióját, szívkoszorú értágító, érvédő, antiszklerotikus hatású, a népi gyógyászat szerint “a szív kenyere”, valamint minden szerv vérellátottságát javítja és segíti az agyi funkciókat, ezért demencia, szellemi leépülés esetén is javallott.
A citromfüvet a természetgyógyászat idegerősítőként, nyugtatóként és pszichoszomatikus betegségek teakeverékeiben alkalmazza: hipertónia (magas vérnyomás), ideges szívpanaszok és nyugtalanság esetén.
A citromfű a nyúltagy idegszálaiban felgyülemlett feszültséget nem engedi továbbítani az agykéreg felé, ezért a Föld egyik legtermészetesebb természetes feszültségoldója és nyugtatója, hozzászokás (függőség) kialakulása nélkül!

Figyelem! A gyógynövényes teák, teakeverékek a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást és az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

Figyelem! Digoxin tartalmú szívgyógyszerek szedése, szív- vagy veseelégtelenség esetén illetve áldott állapotban, szoptatás és 12 éves kor alatt másik gyógynövényes teakeveréket adunk!

Az érvédő Erek, patakok, folyók teakeverék elkészítése, adagolása:

3 dl vízzel forrázni 1 evőkanál teakeveréket, 10 percig lefedni, szűrni. Napi adag: 1-3 bögre.
Ára: 2700 Ft/60 gramm + szállítási díj. Napi egy bögrével fogyasztva, ez kb. egy havi adag.

Három havi alapteakúra javasolt

Az Erek, patakok, folyók érvédő gyógynövényes teakeverék fogyasztása javasolt érszűkület, érelmeszesedés, érfalerősítés, demencia és vértisztítás esetére.

 

Figyelem! A gyógynövényes teák, teakeverékek a szervezet testi-lelki öngyógyító- és harmonizáló folyamatait segíthetik elő, ám az orvosi vizsgálatokat, ellátást és az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

Ez is érdekelhet...