5. Gyomorvédő teakeverék

Mikor ajánljuk ezt a teát?

akác virágaGyomorfekély megelőzésére, refluxra, gyomorerősítésre, idült gyomorfekély esetén, a gyomor nyálkahártyájának védelmére és sejtjeinek regenerálódására kiegészítő terápiaként az orvosi ellátás mellé. Gyomorvédő teakeverék.

A gyógynövényes tea összetevői:

fehér akácvirág, apróbojtorján (párlófű), csalán, körömvirág, orbáncfű, kamillavirág és citromfű. (Szükség esetén az alap teakeverékhez vérzéscsillapításra tudunk keverni cickafarkfüvet/virágát és/vagy pásztortáskát.

Az elkészítés módja:

1 evőkanálnyi mennyiséget 2,5 – 3 dl forrásban lévő vízzel leöntünk, 10 percig lefedve állni hagyjuk, majd 30 perccel étkezés előtt, ízesítés nélkül, megállva, nyugodtan leülve illatolva fogyasztjuk. Napi adag: 1 – 3 bögre.

Figyelem! A diagnózis felállítása orvosi feladat. A vérző, akut gyomorfekély azonnali szakorvosi ellátást igényel! Mi a gyógynövényes teakeverékünkkel és tanácsainkkal szervezete öngyógyító és harmonizáló folyamatait segíthetjük elő, ám ezek az orvosi vizsgálatokat, ellátást valamint az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

Ha gyógyszert szed, két óra teljen el a gyógyszer bevétele és a tea fogyasztás között, mert az orbáncfű a májban lévő gyógyszerbontó enzimcsalád működését serkenti, így a gyógyszerek hatóanyagai a vérben egyáltalán nem, vagy csak minimálisan lesznek jelen. Ha abbahagyja az orbáncfüves tea fogyasztását és nem változtatják a bevitt gyógyszeradagot, akkor pedig a gyógyszerek vérszintje megemelkedik a vérben és akár gyógyszermérgezésig fokozódhat. Áldott állapotban, szoptatás idején vagy 12 éves kor alatt másik teát javaslunk!

 

Ez is érdekelhet...