3. Vese társa teakeverék

Vesetisztító, veseerősítő, húgyúti fertőtlenítő teakeverék. Gyógynövényes tea összetevői veseproblémákra, felfázásra.

A Vese társa teakeverék felfázásra, a vese- és a húgyutakat átöblítő, fertőtlenítő hatású és elősegítheti a gyulladások csökkentését (reumatikus panaszokra is), a görcsök oldását, vesehomok, vesekő képződés megelőzését.

Vese társa gyógynövényes teakeverék összetevői: nyírfalevél, körömvirág, kerti kakukkfű- és aranyvesszőfű virágos hajtás, mezei zsurló, citromfű- és csalánlevél, kisvirágú füzike-, apróbojtorján- és orbáncfű virágos hajtás.

A mezei zsurló a természetgyógyászatban vizelethajtó hatása a felesleges vizenyőket oldja, így segíti a szívműködést is, antiödémás hatású, érvédő, érelmeszesedést gátló. A mezei zsurló kovasav tartalma salaktalanító, érregeneráló, köszvény elleni szer, az ízületek mozgását könnyebbé, a szöveteket rugalmasabbá teszi. Köztudott, hogy a vesék a vérnyomás szabályozásában is kulcsszerepet töltenek be!

Vese társa teakeverék elkészítése, adagolása:

Forrázatot készítünk: 3 dl forrásban lévő vízzel 1 evőkanál teafüvet leforrázunk. 15 percig lefedjük, majd szűrjük és ízesítés nélkül, lehetőleg éhgyomorra vagy étkezés előtt fél órával melegen, illatolva fogyasszuk. Napi adag: 1-2 bögre.

nyírfaligetFigyelem! Áldott állapotban, szoptatás idején, 12 éves kor alatt, szív- vagy veseelégtelenség illetve  pajzsmirigy túlműködés esetén másik gyógynövényes teakeveréket javaslunk! Bármilyen gyógyszer bevétele és a tea ivása között teljen el legalább két óra.

 

 


Veseciszta
esetére javasolt gyógynövényes teakeverék
nyírfalevél, körömvirágszirom, kerti kakukkfű-, aranyvesszőfű-, szurokfű és palástfű virágos hajtás, mezei zsurló meddő hajtás, citromfű és csalánlevél, kisvirágú füzike-, apróbojtorján (párlófű) és orbáncfű virágos hajtás.

A Vese cisztára teakeverék javasolt elkészítése, adagolása
3 dl vízzel forrázni egy evőkanál teakeveréket, 15 percig fedő alatt állni hagyni, majd leszűrni. Ízesítés nélkül reggel éhgyomorra vagy bármely főétkezés előtt legalább fél órával, melegen fogyassza. Napi adag: 1-2 bögre.

A megfigyelések szerint érzelmi- és gondolati szinteken érdemes az alábbi gondolatokat, érzelmi viszonyulásunkat abbahagyni, mivel ezek a veséink életerejét, energiáját és különböző gyulladásait, elváltozásait okozhatják.

Veseelváltozások lehetséges lelki okai
– a túlélésért folytatott harc, küzdelem az életem
– igazán nincs is életem, csak hajtok, nem is tudom minek élek
– belefáradtam, kiégtem
– félelem, ami az Élet lényegével kapcsolatos
– megmerevedett a gondolkodás.

A Vese társa teakeverék és a vese ciszta teakeverék fogyasztásánál
Figyelem! Áldott állapotban, szoptatás idején, 12 éves kor alatt, szív- vagy veseelégtelenség illetve  pajzsmirigy túlműködés esetén másik gyógynövényes teakeveréket javaslunk! Bármilyen gyógyszer bevétele és a tea ivása között teljen el legalább két óra.

Figyelem! A gyógynövényes teakeverékek és tanácsaink szervezete öngyógyító és harmonizáló folyamatait segíthetjük elő, ám ezek az orvosi vizsgálatokat, ellátást valamint az esetleges gyógyszeres kezelést nem helyettesíthetik.

Ez is érdekelhet...