5. Gyomorvédő teakeverék

Mikor ajánljuk ezt a teát?

akác virágaGyomorfekély megelőzésére, refluxra, gyomorerősítésre, idült gyomorfekély esetén, a gyomor nyálkahártyájának védelmére és sejtjeinek regenerálódására kiegészítő terápiaként az orvosi ellátás mellé. Gyomorvédő teakeverék.

A gyógynövényes tea összetevői:

fehér akácvirág, apróbojtorján (párlófű), csalán, körömvirág, orbáncfű, kamillavirág és citromfű. (Szükség esetén az alap teakeverékhez vérzéscsillapításra tudunk keverni cickafarkfüvet/virágát és/vagy pásztortáskát.

Az elkészítés módja:

1 evőkanálnyi mennyiséget 2,5 – 3 dl forrásban lévő vízzel leöntünk, 10 percig lefedve állni hagyjuk, majd 30 perccel étkezés előtt, ízesítés nélkül, megállva, nyugodtan leülve illatolva fogyasztjuk. Napi adag: 1 – 3 bögre.

Figyelem! A diagnózis felállítása orvosi feladat. A vérző, akut gyomorfekély azonnali szakorvosi ellátást igényel!

Ha gyógyszert szed, két óra teljen el a gyógyszer bevétele és a tea fogyasztás között, mert az orbáncfű a májban lévő gyógyszerbontó enzimcsalád működését serkenti, így a gyógyszerek hatóanyagai a vérben egyáltalán nem, vagy csak minimálisan lesznek jelen. Ha abbahagyja az orbáncfüves tea fogyasztását és nem változtatják a bevitt gyógyszeradagot, akkor pedig a gyógyszerek vérszintje megemelkedik a vérben és akár gyógyszermérgezésig fokozódhat. Áldott állapotban, szoptatás idején vagy 12 éves kor alatt másik teát javaslunk!

Ez is érdekelhet...